Sockerfri teriyakimarinad

Den färdiga teriyakimarinaden som går att hitta i mataffären är fullproppad med socker, så här kommer en sockerfri variant!

Den räcker till 1 kg kött och jag rekommenderar att man marinerar i minst 2 timmar. Spara lite av marinaden (innan den hälls på köttet) och pensla på när köttet är färdiggrillat. Salta sedan lite och strö gärna över rostade sesamfrön och koriander!

Sockerfri teriyakimarinad

Ingredienser

1,5 dl japansk soja

2 msk sötning, ex sötströ

(1/2 msk fibersirap gold)

2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger

2 msk rapsolja

1 msk färsk, riven ingefära

2 stora vitlöksklyftor, pressade

Gör så här:

Rör samman allting och häll över kött eller grönsaker. Marinera gärna i (dubbla) plastpåsar för enkelhetens skull. Låt marinera i minst två timmar.

Klart!

2 reaktioner på ”Sockerfri teriyakimarinad

Lämna en kommentar