En väldigt enkel kycklinggratäng med sådant som jag hade hemma helt enkelt. Gick snabbt och smakade himmelskt! Jag åt det med smörstekt vitkål medan övriga familjen käkade pasta till.
Ingredienser
Kycklingsteak i strimlor
2 paket tärnad bacon á 140 g
2 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
2 msk sweet chili
1 dl vispgrädde
0,5 dl matlagningsgrädde
4 dl crème fraîche
Salt, vitlökspulver
200 g riven ost
Klippt persilja
Bryn kycklingen och baconet i en panna. Ha i övriga ingredienser och låt koka ihop. Lägg över i en ugnssäker form, toppa med ost och klippt persilja (fryst går toppen!). In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min tills gratängen har fått fin färg. Servera gärna med smörstekt vitkål, blomkålsmos, blomkålsris eller en sallad.