Högrevsgryta med rödvin

Än är inte vintern över och jag vill fortfarande äta mustiga grytor! Denna slängde jag ihop så här på lördagskvällen och den sköter sig till större delen själv. Man kan låta den puttra både längre och kortare tid, en timme fick det bli idag för det var vad som passade våra magar!

Högrevsgryta med rödvin

⁃ 700 g högrev

⁃ 2 morötter

⁃ 150 g champinjoner

⁃ 1 rödlök

⁃ 3 klyftor vitlök

⁃ 2 msk oxfond

⁃ 2 msk tomatpuré

⁃ 2,5 dl rödvin eller matlagningsvin

⁃ Timjan

⁃ 2 dl crème fraîche

⁃ 1/2 dl vispgrädde

⁃ 1 msk balsamvinäger

⁃ Salt, peppar, paprikapulver

Gör så här:

1. Skär köttet och grönsakerna i mindre bitar. Skiva vitlöken och fräs i rikligt med smör. I med grönsakerna och låt få lite färg. Ta från kastrullen och bryn istället köttet. Lägg därefter tillbaka grönsakerna. Salta.

2. Slå på rödvin, kalvfond och tomatpuré. Rör om och låt småputtra i ca en timme. Klipp över timjan.

3. Rör ner crème fraîche, grädde och balsamvinäger. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda. Servera med valfritt tillbehör.

Klart!

3 reaktioner på ”Högrevsgryta med rödvin

  1. Kenth o Jaana

    Hejsan

    Vi har nyligen hittat till din sida och vi kommer prova oss fram med de olika recepten.
    Vi har redan hittat ett dilemma som verkar svårlöst. Fiberhusk. Många recept innehåller just det men då det inte går att få tag på inom snar framtid. Vad kan vi använda som ersättning?

    Kenth o Jaana

    Gilla

Lämna en kommentar