Upptagna dagar och bortglömd blogg

Hej alla ni som fortfarande besöker bloggen! Ni är ett par hundra varje månad, trots att jag varit så dålig på att uppdatera det senaste året. Ni som ändå kommer hit, jag hoppas att ni tittar i receptbanken, för där ligger en massa smarriga recept på allt ifrån godis och snacks till middagar och soppor!

Mina dagar nu för tiden består av att gå upp kl 05, åka till skolan kl 06 och komma hem kl 18-18.30 på kvällen. Nattat barnen till klockan 21 och sedan plugg mellan 21-23. Sedan har jag lite svårt att somna, men fem timmars sömn brukar det i alla fall bli innan karusellen börjar om. Helgerna försöker jag ägna åt barnen, varannan helg när jag har dem (plugg på kvällarna ändå såklart) och ”lediga” helger försöker jag att jobba för att få in pengar. Har dock fått ställa in jobbpass nu innan tentan den 25:e februari för då behöver jag verkligen plugga. Barnmorskeutbildningen är verkligen en fullsmäckad och tuff utbildning! Sjuksköterskeprogrammet var verkligen ingenting i jämförelse. Att få ihop vardagsliv och studier när man pluggar på annan ort är en kamp, men jag har världens bästa man som sköter markservicen här hemma. Utan honom och hjälp från barnen så hade det inte gått.

Kan dock känna lite bitterhet över att jag inte får utbildningen betald, vilket vissa får. Tänk så skönt att inte behöva jobba samtidigt som man pluggar! Jag får ut ca 10tusen mindre i månaden än jag får när jag jobbar och när jag jobbade tyckte jag att DET kunde vara svårt att gå runt på, så dessa månader blir jobbiga. Har en ständig ångest eftersom det inte går runt på det jag får ut från CSN, plus att jag har extra utgifter nu i och med tågkortet. Har en plan där jag tar från mina sparade pengar varje månad, plus att jag jobbar extra så mycket jag kan. Kanske säljer min semester i sommar för att finansiera höstterminen. Och förhoppningsvis får jag den sista terminen betald, när landstinget släpper nya utbildningsanställningar. Men jag vill detta SÅ mycket, så det bara måste gå! Och om bara min kille får sin lägenhet såld så att han kan flytta in så att vi kan dela på hyran så blir det lättare, men det står lite stilla på bostadsmarknaden just nu. Självklart hjälper han till med pengar om jag behöver, men känslan av att gå minus varje månad är jobbig och än så länge så funkar min plan av att ta av sparpengarna. Tur att jag är världens snålaste människa, haha!

Nog gnäll om detta, jag trivs ju faktiskt fantastiskt bra på utbildningen och känner verkligen att jag har hamnat rätt! Maten har det varit ett kämpande med eftersom jag inte är van vid att gå upp klockan 05. Jag är ju van vid att lägga mig kl 08! Så jag försöker fortfarande så här ett par veckor in i terminen att komma på det bästa sättet att äta på dagtid. Jag har aldrig gillat frukost men nu har jag kommit på att det är ett bra sätt för att inte bli för hungrig till lunchen. Och om jag går upp kl 05 så känner jag mig faktiskt lite hungrig när jag käkar mina ägg kl 08. Men men, detta får jag jobba lite på. Är ju van vid att bara äta 1-2 ggr per dag och inte känna så mycket hunger, men studierna gör mig hungrigare än någonsin trots att jag bara sitter still, haha!

Igår fick jag och min kille äntligen en ledig kväll ihop, första på tre veckor. Vi firade alla hjärtans dag med middag på Market Rosenlund och sedan VIP-bio på Bergakungen. SÅ underbart! Och har du inte provat Markets beef tartare – gör det! Herregud, den var så god!
Tills vi hörs igen, ha det underbart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s