Skål eller glas? Superbooster smoothie!

Folk klagar på att instagrammare häller smoothies i skålar för att det är snyggare än glas. Själv tycker jag att det är bättre för att det får plats med så mycket topping! Jordnötssmör (värmer det i micron), gojibär, kokos, nötter, chiafrön och matchapulver. Hade aldrig fått plats i ett glas! 

Det här receptet knåpade jag ihop för ett tag sedan när jag hade ett samarbete med Superfruit.com på instagram. Deras Superbooster V.20 berry + D är perfekt att ha i smoothies, yoghurt eller annan vätska. En portion (1 msk, 5 g kh) av pulvret innehåller 500 gånger det dagliga behovet av D-vitamin, vilket många lider brist av i vårt solfattiga Sverige, speciellt på vintern! 

Superbooster smoothie bowl 1 portion

150 g osötad vaniljkvarg

150 g turkisk yoghurt

100 g hallon

Ev 0,5 msk sötströ

1 msk Superbooster v.20 berry + D
Gör så här:

Mixa allting till en slät smoothie. Häll upp i en skål och toppa med valfritt tillbehör!

Klart!

Annonser

2 reaktioner på ”Skål eller glas? Superbooster smoothie!

  1. Sara lindholm

    Hej, tog det lång tid för dig att få koll på och ordning på ändrad kost? Jag har nu som vuxen fått ett krampanfall, det är mest troligt inte epilepsi men jag skulle ändå vilja börja med ketogen kost för att undvika eventuella nya anfall. Dessutom behöver jag gå ner ett gäng kilon också 😁 Mvh Sara

    Gilla

    1. Hej! Förlåt för sent svar, jag har inte fått någon avisering om din kommentar! Det tog inte så lång tid att få koll på allt, men man lär sig något nytt hela tiden. Mitt tips är att ladda ner appen Lifesum och i inställningarna lägga in att du ska äta 10-15 g kh per dag, ca 70-80% fett och resten protein. Sedan är det bara att börja väga maten tills du har lärt dig lite vad de olika livsmedlen innehåller. Ett tips är också att skaffa keto diastix om du eftersträvar ketos, eller en Ketonix. Mannen bakom ketonix fick epilepsi men är helt symtomfri med ketogen kost!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s