Bokmässan och nassar

Igår var jag iväg på Bokmässan i Göteborg. Skulle egentligen åkt redan i fredags med min jäkla migrän satte stopp för det. Pga semestrar och icke lagda scheman har jag fortfarande inte fått en tid för migränbehandling (botox) och nu har det gått över fyra månader sedan sist. Jag brukar göra det var tredje, annars kommer migränen och huvudvärken som ett brev på posten, för att använda en sådan klyscha! 
I alla fall så kom jag iväg på lördagen. Jag var väldigt nervös inför demonstrationen som NMR skulle utföra, och precis när jag kom utanför dörrarna på stationen vid Liseberg så ser jag blåljus komma i ilfart från alla håll, både ambulanser och poliser. Framför mässan, där de först fått tillstånd att vara men som de blev förflyttade ifrån, var det dock helt lugnt och jag kom in säkert. 

Det märktes dock STOR skillnad inne på själva mässan. Först var man tvungen att gå igenom en kontroll där de gick igenom innehållet i ens väska. Check! Sedan märktes det direkt att det inte alls var lika mycket folk som det brukar vara en mässlördag. Och lekplatserna där det brukar vara fullt med barn och barnfamiljer var nästan helt tomma. Man behövde inte trängas för att komma fram. En kvinna åt en korv med bröd samtidigt som hon gick omkring. Det hade aldrig gått tidigare år. Och stämningen var spänd. Nya tider stod och stirrade in i en vägg med sitt eget folk och en kamera. Tror inte att de värvade några nya medlemmar faktiskt. Det kom ständigt rapporter utifrån, både från folk som precis varit där, från de som bevittnade det uppifrån restaurangen eller glasbron och live från media. Upplopp, slagsmål, smällare, rop och skrik, eld, poliser ÖVERALLT (som gjorde ett jättebra jobb!). Ingångarna till mässan stängdes, gator spärrades av. Min förläggare skulle skjutsa en från förlaget till stationen men kunde inte komma tillbaka. Och sedan när mässan stängde och vi kom ut så var det helt … dött. Som att inget hänt. Fortfarande poliser överallt, men knappt något folk ute. Förlagsfolket och middagen blev tyvärr inte av, många åkte direkt till sina hotell eftersom de inte ville behöva ta sig dit senare på kvällen i mörker. Det förstår jag. Själv åt jag middag med en gammal skrivarkompis och hennes vän och sedan tog jag spårvagn och tåg hem direkt, för att inte riskera ytterligare avstängningar om kravallerna skulle starta igen.
Men signeringen då? Jo, den gick jättebra! Jag hade varit lite nervös eftersom det ändå är 4 år sedan jag släppte en bok sist, men direkt när jag kom till montern fick jag signera två ex och sedan under min signeringstimme sålde jag alla exemplar förutom sex stycken. Och det var så roligt att träffa alla läsare, gamla som nya! Blev riktigt peppad på att åka hem och sätta mig och skriva direkt! Nu längtar jag till Bokmässan nästa år och hoppas på en lugnare och trevligare mässa då, så att fler hittar och vågar ta sig dit! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s