Ketojordnötssmör

Jag gillar uppfettat nötsmör, eftersom det smakar precis lika gott som vanligt men ger mig mer fett och ca hälften av kolhydraterna! På så sätt är det också lätt att skapa små fettbomber att ta till när suger sätter in eller om du blir lite småhungrig: bara ta en sked eller rulla små bollar och vänd i kokos!

Som alla nötsmörer är det lätt att smaksätta med vanilj, kolaessens, kanel, kardemumma m.m. Prova dig fram!

Ketojordnötssmör
27 portioner (msk)

Ingredienser
250 g salta jordnötter
150 g rumstempererat smör
Ca 1 msk sötning

Gör så här:
1. Mixa jordnötterna i en matberedare tillsammans med sötningen tills det blivit ett tjockt, krämigt smör.

2. Tillsätt smöret i skivor lite åt gången medan matberedaren går.

3. Häll upp på glasburk och ställ kallt att stelna. Förvaras därefter i kyl.

Klart!


Näringsvärde per portion (msk)
Kcal 96
Protein 2,4 g
Kolhydrater 1,3 g
Fett 9 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s