Kålrotspommes

Häromdagen gjorde jag Kålrotspommes här hemma. Riktigt gott och ett bra alternativ till vanliga pommes för den som vill ha lite mindre kolhydrater! Kålrot innehåller 8,7 g kolhydrater/100 g så det räknas nog som liberalt av en del, men jag tycker också att det handlar om mängden. I jämförelse med potatis så är det ändå ungefär hälften av kolhydratsmängden. Men det är en nyttig grönsak, så njut!

Kålrotspommes

Ingredienser
1 kålrot
Raps- eller olivolja
Salt

Gör så här:
1. Skär kålroten i stavar. Koka dem i fem minuter och häll av vattnet.

2. Hetta upp oljan i en liten kastrull. Fritera lite av kålrotspommesen i taget och låt rinna av på hushållspapper. När de sista pommesen är klara häller du i alla pommesen så att de får värme och blir frasiga på nytt.

3. Låt rinna av på hushållspapper och salta fort som tusan så att saltet hinner fastna. Servera!
Klart!



Näringsvärde per 100 g kålrot, utan olja
Kcal 39
Protein 1,3 g
Kolhydrater 8,7 g
Fett 0,2 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s