Mandelkakor

Mandelkakor med smak av vanilj! Passar utmärkt att äta som de är, eller att smula och servera med till exempel färskostmousse.

Mandelkakor
14 st

Ingredienser
1 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
0,75 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bikarbonat
0,75 dl sötning
3 msk fibersirap
50 g smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt fibersirap och smör och arbeta med händerna till en smidig deg. Ställ kallt i tio minuter.

2. Ta ut degen och knåda den mjuk. Forma bollar som du sedan plattar till. Kakorna ska vara ca 2 mm tjocka. Placera på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Passa så att de inte bränns!

Klart!


Näringsvärden per styck
Kcal 57
Protein 1 g
Kolhydrater 1 g
Fett 4 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s