Mandelkakor

Mandelkakor med smak av vanilj! Passar utmärkt att äta som de är, eller att smula och servera med till exempel färskostmousse.

Mandelkakor 14 st

Ingredienser

1 dl mandelmjöl

0,75 dl kokosmjöl

0,75 tsk vaniljpulver

1/2 tsk bikarbonat

0,75 dl sötning

3 msk fibersirap

50 g smör
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt fibersirap och smör och arbeta med händerna till en smidig deg. Ställ kallt i tio minuter.

2. Ta ut degen och knåda den mjuk. Forma bollar som du sedan plattar till. Kakorna ska vara ca 2 mm tjocka. Placera på ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Passa så att de inte bränns!

Klart!


Näringsvärden per styck

Kcal 57

Protein 1 g

Kolhydrater 1 g

Fett 4 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s