Mandelbröd

Igår experimenterade jag lite i köket och fick fram ett helt fantastiskt gott bröd. Funkar utmärkt att baka både i en ugnsform eller i brödform. Resultatet blir ett vitt bröd som går utmärkt att rosta. Så nära rostbröd jag kommit!

Mandelbröd
8 brödstycken

Ingredienser
2 1/4 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
0,75 dl kokosmjöl
1 msk bakpulver
1 msk fiberhusk
1/3 msk salt
2 ägg
0,75 dl vispgrädde
250 g creme fraiche eller gräddfil

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform.

2. Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sedan ägg, grädde och creme fraiche/gräddfil. Använd elvisp och rör snabbt ihop till en smet. Låt svälla några minuter.

3. Fördela smeten jämnt i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Bakar du i brödform får du sänka till 175 grader och grädda i nedre delen. Låt svalna en liten stund och skär sedan upp i bitar.

Klart!


Näringsvärde per brödstycke (med gräddfil)
Kcal 236 (177)
Protein 5,6 g (6 g)
Kolhydrater 3 g (3,4 g)
Fett 22 g (15 g)

Annonser

2 reaktioner på ”Mandelbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s