Ostbröd i långpanna

Inspirationen till dessa bröd fick jag av ett recept från dagenslchf på instagram. Jag gjorde om det lite och tyckte att resultatet blev bra! Lite brödigare än originalet, men det kan nog även bero på gräddningstid och om man gör frallor eller bröd i långpanna. 

Bröden kan ätas som de är, eller delas på i mitten. Du kan även klicka ut frallor av dem direkt på plåten.

Här kommer receptet!
Ostbröd i långpanna 8 st

4 ägg

180 g riven ost

50 g Grana padano, Pecorino eller parmesanost

50 g philadelphiaost 

1 1/2 msk chiafrön

2 msk solrosfrön

2 1/2 msk fiberhusk

Ca 1/2 tsk salt (beroende på val av ost)

1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Rör samman alla ingredienser. Du behöver inte vispa. Smaka av för eventuellt mer salt. Bred ut direkt på bakplåtspappret om du ska göra långpannebröd. Degen kommer inte att täcka hela långpannan. Låt den bli ca 1 1/2 cm tjock. Vill du hellre ha frallor kan du låta degen stå i tio minuter för att stabba till sig. Använd sedan en sked och klicka ut 8 st på plåten.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, tills brödet fått fin färg. Låt svalna och skär upp i rutor. 

Klart! 



Inte mycket som slår nybakat med mycket smör och ost …


Näringsvärde per brödstycke

Kcal 207

Protein 11,7 g

Kolhydrater 1,7 g

Fett 16,5 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s