Mat och granola

Blir lite tråkiga inlägg när man blandar fasta med lite halvfasta och sådant där. Men på instagram blir det i alla fall någon eller några bilder per dag!

Gjorde en riktigt god middag i onsdags: rumpstek med vitkålsgratäng och picklad rödlök. Rumpsteken var etisk och jag fick några veganer på mig men det är en diskussion som är lönlös att ta. De tycker inte att man ska äta djur och det kan jag förstå att man tycker av empatiska skäl. Att man gör det för miljön förstår jag däremot inte. Bättre att sluta åka utomlands och köpa gräsbetat, ekologiskt från en närliggande gård, än att äta en massa soja som definitivt inte är bra för varken miljö eller hormonbalans. Men jag orkar inte ta sådana diskussioner heller. Folk får äta vad fan de vill, så länge de lämnar min matlåda ifred, hehe.Till lunch igår blev det kycklingbröst, som var så mört att det var inte sant. Jag får aldrig mina så. Kanske därför jag alltid skär ner filéerna i småbitar och har i en gryta istället … lunchen åt jag på Varbergs bästa lunchställe: Bruket. De lyckas få även ”tråkig” mat att bli gudomligt god och om två veckor ska vi dit på julbord med Kenneths jobb! 

Glömde säga till om potatisen, men den petade jag undan (miljön, Sofie, miljön!) och ersatte med en matig salladstallrik. 

På kvällen gick jag och min dotter på ”fantastiska vidunder och var man hittar dem”. Inte lika fantastisk som Harry Potter men jag gillade den verkligen. Slutet bäddar för en fortsättning, så jag hoppas! Som biomys blev det kokoschips från Smiling. Så underbart goda alltså! 

Pepparkaksgranola och oopsies har jag också rört ihop i köket. Granolan luktar verkligen jul! Oopsies åt jag efter ett träningspass idag, med bregott havssalt, skinka och ost. Till det blev det gräddkvarg, granola och äggmos. 
Sedan ikväll var ju tanken att jag skulle röra ihop en köttfärssås, men tiden sprang iväg och det fick bli en familjepizza från pizzerian. Har bara sovit tre timmar i natt dessutom, så jag blev helt matt av tanken på att laga mat. Så blir det ibland när verkligheten knackar på! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s