Jordnötskokossmör

Idag gjorde jag nytt jordnötskokossmör. Det är ett nötsmör som verkligen är keto, med en kolhydratsmängd på 5% till skillnad från vanligt hemmagjort som ligger på ca 9%. Mitt recept är baserat på min vapendragare Camillas recept på mandelkokossmör, fast detta är då gjort på jordnötter och innehåller mer kokos. Idag smaksatte jag mitt nötsmör med 3/4 msk kanel, sist använde jag 2 kuvert saffran. Lite vanilj i är ju heller aldrig fel.

Jordnötskokossmöret är perfekt att ha på smörgåsen, till fettpannkaka, ketovåfflor eller vad du nu känner för. Ett tips är att forma den till bollar och rulla i kokos. En perfekt liten ketosmörboll!

Jordnötskokossmör
23 portioner (msk)

Ingredienser
150 g salta jordnötter
100 g kokosflingor
1 dl rapsolja
2 msk sötning
1 nypa salt

Gör så här:
Mixa jordnötter med hälften av kokosflingorna i cirka 5 minuter. Tillsätt olja, sötning, en nypa salt (beroende på hur salta jordnötterna är) och eventuell smaksättning. Det blir rejält löst men oroa dig inte, det stelnar i kylen och får en perfekt krämig konsistens. Rör om ett par gånger under tiden så att inte allt salt, sötning och eventuell smaksättning hamnar i botten!

Klart!

Här ser ni skillnad i näringsvärde mot vanligt jordnötssmör. Som ni ser är det ett riktigt ketosmör!

Näringsvärde per matsked

Kcal 98
Protein 2 g
Kolhydrater 1,4 g
Fett 10 g

Annonser

4 reaktioner på ”Jordnötskokossmör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s