Tropisk pannacottatårta

Jag la upp en bild på den här tårtan för ett par dagar sedan och fick väldigt många likes och kommentarer från folk som ville ha receptet. Äntligen fick jag tummen ur att lägga upp det! Detta kan vara det godaste jag gjort i lchf-väg vad gäller desserter. Jag är väldigt känslig för konstiga bismaker, men här finns inga alls! Bara krämigt god tropisk pannacotta på kokosbotten.

Jag använder en form som är 18 cm i diameter. Gör receptet gånger 1,5 om du använder en vanlig springform.

Enjoy!

Tropisk pannacottatårta
8 bitar

Ingredienser

Kokosbotten
1 ägg
0,5 dl sukrin melis eller annat sötningsmedel
1 dl kokosflingor
0,75 dl mandelmjöl
1 msk fibersirap

Pannacotta
4 gelatinblad
5 dl vispgrädde
0,5 dl sötning
1,5-2 dl koncentrerad sockerfri tropisk saft (Fun light)
1 nypa vaniljpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en form som är smörad eller täckt med bakplåtspapper. Grädda tills bottnen fått fin färg, ca 12-15 minuter. Låt svalna.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Rör under tiden samman grädde och sötning. Låt koka upp och ta från plattan.

3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Var noga med att det inte finns några klumpar kvar. Tillsätt saft och vaniljpulver.

4. Häll pannacottan över kokosbottnen. Ställ i kylen i minst 4 timmar innan servering.

Klart!


Näringsvärde per bit 
Kcal 306
Protein 4 g
Kolhydrater 3,5 g
Fett 30,7 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s