Nöttårta med chokladkräm

Seg nötbotten och härligt len chokladkräm, vad kan gå fel? Absolut ingenting! Mina favoriter i en och samma tårta.

Jag har gjort tårtan i en form som är 15 cm i diameter. Har du ingen liten form kan du dubbla receptet och göra en större tårta.

Nöttårta med chokladkräm
4 bitar

Ingredienser
Botten:
60 g hasselnötsmjöl eller egenmalda hasselnötter
1 äggvita
1,75 msk sötning


Chokladkräm
30 g vispgrädde
2 1/2 msk fibersirap, gärna gold
35 g sockerfri mjölkchoklad, jag använder Nellie Dellies
10 g kakao
20 g smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitan hårt, tills bunken går att vända upp och ner. Rör ner hasselnötsmjöl och sötning. Tryck ut degen i en form och grädda i nedre delen av ugnen, ca 8-10 minuter. Låt svalna.

2. Chokladkräm: Lägg alla ingredienser förutom smöret i en kastrull. Låt allt blanda sig under ständig omrörning på låg värme. Låt sjuda någon minut, tills du har en len kräm. Ta från plattan och rör ner smöret.

3. Fördela krämen ovanpå tårtbottnen och ställ kallt i minst två timmar. Dekorera med lite smält choklad och några hallon.

Klart!




Näringsvärde per bit
Kcal 236
Protein 5 g
Kolhydrater 6 g
Fett 20 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s