LCHF-lasagne

Många kolhydratsstinna rätter går att göra LCHF-vänliga. Den här lasagnen är ett exempel på det! Med ostig sås och lasagneplattor som är lchf-vänliga. Ni måste bara prova den!

LCHF-lasagne
6 portioner

Ingredienser

Lasagneplattor
4 ägg
150 g philadelphiaost
0,5 dl fiberhusk
1/4 tsk salt

Köttfärssås
700 g blandfärs
0,5 dl matlagningsgrädde
0,75 dl osötad ketchup
1,25 tsk salt
Svartpeppar, paprikapulver.
2 vitlöksklyftor

Ostsås
1 msk smör
1,5 dl vispgrädde
4,5 dl matlagningsgrädde
150 g ost, riven eller i små bitar
0,5 tsk salt

Topping
100 g riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med lasagneplattorna. Vispa upp äggen. Rör ner resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper på. Använd en kavel och kavla ut smeten tunt. Låt bakplåtspappret ligga kvar och grädda smeten i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna innan du drar bort pappret.

2. Köttfärssås: Bryn köttfärsen i lite smör. Häll på grädde och ketchup och pressa i vitlöksklyftorna. Krydda.

3. Ostsås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll på grädde. Rör ner osten och låt den smälta på låg värme. Salta.

4. Varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med riven ost och grädda mitt i ugnen tills lasagnen har fått fin färg, ca 20 minuter.

Klart!


Näringsvärde per portion
Kcal 808
Protein 40 g
Kolhydrater 7 g
Fett 68 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s