Panerad kyckling

När jag var liten var det inte tacos, utan kyckling som gällde på fredagarna. Och idag är jag så rebellisk att vi tar tacosen imorgon istället! 😄 I det här receptet får du Krispiga kycklingbitar som är dubbelpanerade i fläsksvålar. Fantastiska att doppa i aioli, remouladsås eller som jag gjorde idag: fetaoströra. En riktigt festlig fredagsmiddag!

Panerad kyckling
5 portioner

Ingredienser
4 kycklingfiléer, 600 g
3 ägg
100 g puffiga fläsksvålar
1 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver

Gör så här:
1. Krossa fläsksvålarna genom att lägga dem i dubbla plastpåsar och rulla en brödkavel över. Krydda med hälften av saltet och övriga kryddor.

2. Vispa upp ägget i en skål. Krydda med resten av saltet.

3. Skär varje kycklingfilé i 4 bitar. Doppa först i ägget, därefter i fläsksvålarna och upprepa. Efter att du panerat en del av kycklingen kan både äggen och de krossade fläsksvålarna bli kladdiga och svåra att arbeta med. Därför brukar jag börja med hälften av ägg och smul och byta skålar och fylla på med nytt efter att ha panerat hälften.

4. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör. Stek kycklingbitarna på båda sidor tills de är krispiga, gyllene och är genomstekta inuti. Servera med en god dippsås!

Klart!


Näringsvärde per portion
Kcal 281
Protein 43 g
Kolhydrater 0,7 g
Fett 12 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s