Vitkålsgratäng med kyckling och bacon

En maträtt med allt i en och samma form!  Jag gillar min kålgratäng med lite sting, men om du inte gillar stark mat så kan du utesluta det.

Vitkålsgratäng med kyckling och bacon
4 portioner

Ingredienser
500 g vitkål
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
2 kycklingfiléer, 300 g
1 paket bacon, 120 g
2 vitlöksklyftor
Salt, cayennepeppar
100 g riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.

2. Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.

3. Stek vitkål och vitlök i smör tills kålen mjuknat en aning. Salta och rör ner grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.

Klart!

Näringsvärde per portion
Kcal 428
Protein 32 g
Kolhydrater 8 g
Fett 30 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s