Granola kanel och vanilj

Den här granolan är så där perfekt chunky och med tydlig smak av kanel och vanilj. Naturligtvis kan du krydda den med till exempel pepparkakskrydda, kardemumma, lakritspulver eller någon annan god krydda!

Granola med kanel och vanilj
ca 10 portioner

Ingredienser
1 äggvita
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosflingor
100 g blandade nötter
0,5 dl pumpafrön
Ca 1 msk sötning
2-3 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt
(30 g kokoschips)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa upp äggvitan i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna förutom kokoschipsen och krama ihop till en smidig deg.

3. Fördela ut ”chunkiga” bitar av granolan på plåten. Jag gillar när man har både stora och små bitar! Strö över kokoschipsen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter, tills granolan är torr och har fått fin färg. Rör om då och då under tiden. Förvara den färdiga granolan i en lufttät glasburk. Hållbarheten blir längre i kyl.

Klart!


 Näringsvärde per portion
Kcal 152
Protein 4,5 g
Kolhydrater 2,5 g
Fett 14 g

Annonser

4 reaktioner på ”Granola kanel och vanilj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s