Dubbelpanerad torsk

Det här kan vara det godaste sättet att tillaga och panera torsk på. Fläsksvålar + Grana padano ger en krispig sälta som är underbart god. Jag dubbelpanerar alltid för att få ett extra tjockt lager panering. More is more, eller hur?

Dubbelpanerad torsk
2 portioner

Ingredienser
2 torskfiléer, ca 300 g
25 g fläsksvålar
25 g Grana padano eller riven parmesan
1 ägg
1/2 tsk salt

Gör så här:
1. Lägg fläsksvålarna i en plastpåse. Krossa dem genom att rulla en brödkavel över påsen tills de flesta bitarna blivit finmalda.

2. Blanda de krossade fläsksvålarna tillsammans med osten och saltet. Blanda väl.

3. Vispa upp ägget i en skål. Doppa torskfiléerna i ägget och sedan i paneringen. Hjälp till med fingrarna för att få paneringen att fästa. Doppa i ägget igen och sedan ännu en gång i paneringen.

4. Stek torskfiléerna i rikligt med smör. När du har vänt dem en gång kan du sticka in en stektermometer i den tjockaste delen av fisken. När den visar 55 grader tar du stekpannan från värmen och låter torsken eftersteka ett par minuter. Servera gärna tillsammans med smörstekt broccoli

Klart!

Näringsvärde per portion
Kcal 267
Protein 44 g
Kolhydrater 0,5 g
Fett 10 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s