Marinerad fläskfilé

Jag lovade att återkomma med receptet om det blev gott. Och om det blev! Så där syrligt och örtigt, precis som jag gillar det. Du kan förbereda köttet i flera dygn i förväg och servera det både varmt eller kallt.

Näringsvärde är svårt att beräkna då det beror på hur mycket köttet suger åt sig och hur mycket du väljer att servera till. Därför gör jag inga näringsberäkningar i detta recept.

Marinerad fläskfilé
4 portioner

Ingredienser
500 g fläskfilé
1/2 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad basilika
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:
1. Putsa filén fri från senor och skär i ca två centimeter tjocka medaljonger. Salta och peppra på den sida du lägger ner i stekpannan först.

2. Stek medaljongerna på ena sidan, sakta den sidan som ligger överst. Använd hög värme och stek snabbt på båda sidor. Ta från värmen precis innan de känns klara och lägg på en tallrik som du slår in i aluminiumfolie. Köttet blir klart på sin egen eftervärme.

3. Under tiden som köttet svalnar kan du göra i ordning marinaden. Häll alla ingredienser i en ren plastpåse och blanda runt. Smaka av med salt.

4. När köttet har svalnat lägger du det i marinaden, slår en knut på påsen och lägger i kylskåpet. Låt marinera i ett par timmar, men helst ett dygn. Servera köttet varmt eller kallt med valfritt tillbehör.

Klart!

 Här serverat med blomkålsrisotto och stekt avokado.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s