Hallonpannacotta

En härligt krämig pannacotta med både en gräddig smak och smak av hallon, visst låter det underbart? Jag tycker om att servera min pannacotta i små burkar eller dricksglas. Det ska ju vara fint att titta på också. Kokos- och nötbräck är gott att stoppa i.

Hallonpannacotta
4 portioner

Ingredienser
4 dl vispgrädde
0,5 dl sötning, t.ex. sötströ
0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
2,5 gelatinblad
150g hallon


Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Tina hallonen om de är frysta och mosa dem sedan i en skål.

2. Häll grädde och sötning i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sötningen löst upp sig. Ta från plattan.

3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Tillsätt vanilj och rör tills smeten är klumpfri. Tillsätt därefter de mosade hallonen och blanda.

4. Häll upp pannacottan i lämpliga serveringsformar och ställ kallt i minst 4 timmar.

Klart!

  
 Näringsvärde per portion
Kcal 397
Protein 3,5 g
Kolhydrater 5,5 g
Fett 40 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s