Blomkålsrisotto

Blomkålsrisotto är ett krämigt gott tillbehör som får god smak av Pecorino och vitt vin. Servera gärna till en god köttbit!

Vanligt vitt matlagningsvin duger alldeles utmärkt, särskilt om du inte är en vindrickare som jag och därför aldrig har något hemma!

Blomkålsrisotton räknas till det mer liberala eller normala LCHF än keto, men som lite lyx på helgen funkar det utmärkt!

Blomkålsrisotto
4 portioner

Ingredienser
1 blomkålshuvud, ca 600 g utan stam och blad
1,5 dl hönsbuljong eller vegetarisk om du föredrar det (eller tre msk färsk buljong med 1,5 dl vatten direkt i pannan)
1,5 dl vitt vin
0,5 tsk salt
100 g Pecorino

Gör så här:
1. Riv blomkålshuvudet grovt. Stek upp den i en klick smör och häll på hönsbuljongen och 1 dl av vinet. Salta.

2. Låt det mesta av vätskan koka bort och tillsätt 0,5 dl vin till.

3. Låt vätskan återigen koka tills det har reducerats betydligt. Ta från värmen, tillsätt Pecorino och blanda väl.

Klart!

 Näringsvärde per portion
Kcal 144
Protein 10 g
Kolhydrater 10 g
Fett 8 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s