Chokladkokoskvarg

Det här receptet hade visst hamnat på min författarblogg, men här kommer det äntligen!

Jag äter inte kvarg så ofta, för att kolhydratsmängden lätt blir ganska stor. Men för den som kör på vanlig lchf så passar det in i vardagen lite oftare!
Men ibland blir man riktigt sugen och jag ser det som ett lyxigt mål. Speciellt när man kryddar till det lite, som här med chokladsmak och extra fett! En del klagar på att kvarg inte innehåller så mycket fett, men det är så kvargen är i sin naturliga form! Den feta kvargen är den man har tillsatt saker i, så vill man öka fettet på ett bra sätt kan man bara tillsätta lite extra grädde. Det gör den godare.

Chokladkokoskvarg
1 portion

Ingredienser
1 burk kokoskvarg, 250 g
2 msk kakao
2 msk vispgrädde
1/2 msk sötning, t.ex. sötströ

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser i en skål och förvara kallt. Äter du den inte direkt kan den skikta sig lite, så som kvarg gör, men det är bara att röra om innan du börjar äta!
Klart!

Näringsvärde per portion
Kcal 291
Protein 31 g
Kolhydrater 9,9 g
Fett 14 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s