Standardrecept omelett

Vi äter mycket omelett i vår familj. Det är enkelt, gott, nyttigt och går snabbt att slänga ihop. Dessutom går det att variera i oändlighet, med t.ex: grillad kyckling, bearnaise, salami, strimlad skinka, mozzarella, brie, göra pizzaomelett, tacoköttfärs, bacon … You name it!

Jag brukar få många gilla-markeringar när jag lägger upp omelettbilder och många frågar hur jag gör. Därför tänkte jag dela med mig av standardreceptet som jag i princip alltid använder när jag gör omelett. Enjoy!

Omelett
2 portioner

Ingredienser
5 ägg
3 msk matlagningsgrädde eller vispgrädde
1/4-1/2 tsk salt
70-100 g ost (beroende på vad jag har för topping)


Gör så här:
1. Vispa ihop ägg, grädde och salt. Stek på svag värme tills omeletten blivit fastare men fortfarande lite lös på ovansidan.

2. Lägg på osten, riv den eventuellt innan. Låt omeletten stå tills osten har smält. Lägg på valfri topping och vik eventuellt omeletten dubbel i slutet.

Klart!


Näringsvärde per portion
Kcal 407
Protein 31 g
Kolhydrater 3,6 g
Fett 30 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s