Chiasylt

Har du inte provat att göra egen chiasylt tycker jag att du ska göra det! Tar ca 5 minuter att göra och sedan ska den bara stå i kylen och tjocka till sig ett par timmar. Chiafröna ger en mjuk och tjock konsistens till sylten. Du kan naturligtvis använda vilka bär du vill till den! På bilden ser du en blandning av hallon och blåbär.

Chiasylt
1 liten burk

Ingredienser
150 g bär
4 msk vatten
2 msk chiafrön
1 msk sötning
1 tsk vaniljextrakt eller en nypa vaniljpulver

Gör så här:
1. Lägg bären i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka någon minut tills du kan mosa bären till en slät massa.

2. Ta från plattan. Tillsätt chiafrön, sötning och vanilj. Blanda allt noga. Sylten ska vara ganska lös och vattnig, tillsätt mer vatten om det behövs.

3. Ställ kastrullen i kylen tills sylten blivit lite tjockare. Häll upp i glasburk.

Klart!


  Näringsvärden för hela satsen
Kcal 141
Protein 6 g
Kolhydrater 11,5 g
Fett 8 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s