Chilitandoorinötter

Idag är jag bortbjuden på Halv 8 hos mig, en grej jag och mina gamla jobbarkompisar har kört nu i några år. Det är sån lyx att få komma hem till någon och sätta sig ner vid dukat bord och äta trerätters middag. Jag brukar oftast ha med mig någonting som jag har gjort själv.  Den här gången ska vi hem till min syster middag och då har jag valt att göra kryddiga nötter att ge bort. De är både lite salta, söta och starka. Perfekt fredagsmys!

Cashewnötter tillhör de nötter som innehåller mest kolhydrater, tycker du att det är för mycket så kan du välja en nöt med mindre mängd, t.ex. sötmandel, macadamia, jordnöt eller paranöt. Men alla nötter innehåller över 10 g kolhydrater per 100 g, det kan vara värt att tänka på. Dela gärna portionen 😊

Chilitandoorinötter 

Ingredienser
160 g cashewnötter eller andra nötter
1 msk fibersirap gold
1/4 tsk salt
1 nypa flingsalt
1/4 tsk cayennepeppar
1/4 tsk tandoorikrydda

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en skål och rör runt tills allt blandats.

2. Grädda i mitten av ugnen ca 7-9 minuter, tills nötterna fått fin färg. Passa så att den inte bränns och runt då och då. De kommer fortfarande att vara kladdiga när du tar ut dem ur ugnen, men de torkar efter en stund.

Klar!


 Näringsvärde
Kcal 976
Protein 24 g
Kolhydrater 42 g
Fett 74 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s