Briepuffar

Ett annat väldigt gott snacks som ger det där tillfredsställande krispet på en fredag- eller lördagkväll (Jag tycker verkligen man ska vänja sig av vid att äta något vid teven varje kväll) är briepuffar, som du gör enkelt i micron. Hemligheten bakom att få puffar som verkligen puffar ligger i att välja rätt ost. Det finns nämligen bara en som funkar, tro mig för jag har testat att göra puffar på många olika sorters brie men de andra blir bara platta chips!

Osten du ska välja är Brie presidents trekant. Inte den runda, inte någon annan trekant, nej det funkar inte att ta ett annat märke av en fastare sort. Det måste vara den. Men hittar du en som mot all förmodan skulle funka, tipsa mig! 😊

Gör så här:
1. Skär brien i ca 2 cm stora bitar. Låt det vita sitta kvar. Lägg bitarna på en bit bakplåtspapper och lägg på en flat tallrik eller direkt i micron.

2. Kör i micron på högsta värme i ca 2,5-3 minuter. Akta så att det inte bränns men låt dem få lite färg. På slutet kan det hända att du får köra korta tio sekundersintervaller.

3. När puffarna blivit puffiga och fått färg tar du ut dem ur micron och låter dem svalna. Salta eventuellt lite extra innan de hunnit hårdna och bli krispiga. Du kan även använda andra kryddor som t.ex. grillkrydda och curry.

4. När puffarna svalnat är de färdiga att avnjutas.

Klart!Näringsvärde per hel brie, 200 g (förmodligen är näringsvärdena lite mindre då brien läcker fett under tillagningen)

Kcal 852
Protein 32 g
Kolhydrater 1 g
Fett 62 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s