Varför fasta är så bra

När jag fastar fastar jag ofta i smyg. Varför? För att folk runt omkring mig blir så uppstissade att jag inte orkar med dem. Många är så fast i att allting kan framkalla ätstörningar att de inte ser de hälsosamma fördelarna med fasta. De ser bara svält och möjlig anorexia, när sanningen är den att miljontals människor världen över fastar regelbundet, av olika anledningar, utan att ha anorexia. Psykisk sjukdom ska man ta på allvar, men fysisk ohälsa ska man inte blunda för av rädsla för psykisk ohälsa, majoriteten av folket är trots allt psykiskt men inte fysiskt friska! De allra flesta kan fasta men barn och gravida bör undvika det. Många tror att de inte klarar det men det är enklare än du tror! Och du, du kommer inte att svimma. Du kommer inte att dö. Kroppen skulle vara bra känslig om den inte klarade ett dygn eller fler utan mat, eller hur?

Forskning stöder teorin att fasta är bra för hälsan. Man har kunnat reversera diabetes typ 2, minskat det skadliga fettet i fettlever på bara ett par veckor och samma sak med en fett-pankreas. Dessutom är det ett utmärkt sätt att hitta tillbaka till verklig hunger, som många har satt ur spel med blodsockerhöjningar, fel mat och genom att äta för ofta. Blir du hungrig tre timmar efter en måltid är det ingen riktig hunger!

För att verkligen uppnå de positiva fördelarna med fasta ska man vattenfasta i tre dygn. Experiment på möss har visat att det boostar immunförsvaret samtidigt som det gör cancerceller sårbara. Man har sett positiva effekter av fasta och cancer även hos människor, så just nu pågår en undersökning där cancerpatienter får vattenfasta innan och efter behandling. Det här med att ge cancerpatienter sockerfyllda mellanmål, kan vi inte bara sluta med det nu?

Annonser

2 reaktioner på ”Varför fasta är så bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s