#keto30dagar: Snabb fiskpudding med baconströssel 

Glöm skolans fiskpudding som gav en mardrömmar i år efter studenten, den här fiskpuddingen var en av de godaste fiskrätter jag ätit! Fisk + bacon = väldigt sant!

Snabb fiskpudding med baconströssel
2 portioner

Ingredienser
2 torskfiléer, 300 g
1,4 dl crème fraiche
0,5 dl matlagningsgrädde
Ca 1 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
1/2 msk finhackad fryst dill (färsk går naturligtvis också bra)
1 ägg
1 paket bacontärningar, 140 g

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fiskfiléerna i en liten ugnsfast form, de ska ligga tätt. Salta.

2. Rör ihop crème fraiche, grädde, ägg, salt, vitpeppar och dill. Slå såsen över fisken och grädda i ugnen i 20 minuter.

3. Stek bacontärningarna knapriga i en het stekpanna och strössla dem över den varma fiskpuddingen. Servera gärna med en klick smör som får smälta på toppen.

Klart!

Tips!
Har du frysta filéer? Koka upp vatten i en vattenkokare, slå över i en kastrull och koka filéerna i fem minuter innan du lägger dem i ugnsformen.


 Näringsvärde per portion
Kcal 584
Protein 40 g
Kolhydrater 4 g
Fett 46 g

Annonser

2 reaktioner på ”#keto30dagar: Snabb fiskpudding med baconströssel 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s