#keto30dagar: Tacokarré och blomkålsmos med riven ost

Här snackar vi snabbmat! Bara att strimla karré och fräsa till, går på fem minuter. Med fryst blomkål går det supersnabbt att koka upp och fixa till moset. Jag rev ner en rejäl bit av den där julosten som aldrig tycks ta slut. Blev jättegott!

Den här rätten innehåller lite fler kolhydrater per portion, så ska man hålla sig strikt keto får man ta lite mindre mos och mer sås! Eller tänka på näringsfördelningen under resten av dagen. För min del blev detta dagens enda mat (har ätit ost och smör under dagen), så jag åt med några skivor smör till.

Tacokarré och blomkålsmos med riven ost
4 portioner

Ingredienser
500 g benfri fläskkarré
0,75 msk sockerfri tacokrydda
Salt, vitlökspulver
650 g blomkål
50 g smör
0,8 dl creme fraiche
80 g riven ost
Salt

Gör så här:
1. Lägg blomkålsbuketterna i en kastrull med vatten och sätt på plattan. Strimla karrén och fräs snabbt i en het panna. Salta och krydda med tacokrydda och häll på kokosgrädde. Låt koka ett par minuter tills köttet är genomkokt.

2. Häll av blomkålen när den är mjuk och lägg i en större skål. Tillsätt smör och använd elvisp eller stavmixer för att få ett slätt mos. Rör ner creme fraiche och riven ost. Smaka av med salt.

Klart!


Näringsvärde per portion
Kcal 587
Protein 30 g
Kolhydrater 8 g
Fett 48 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s