Ketokalendern dag 24: kanelpannacotta  

Sista luckan för i år bjuder på en lite syrlig kanelpannacotta som passar perfekt med några lingon på toppen.

Kanelpannacotta
4 portioner

Ingredienser
1,5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljextrakt
1,5 dl creme fraiche
Ca 1 dl sötning
2 tsk kanel

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Koka upp grädde och sötning och ta från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner.

2. Vispa smeten slät och tillsätt vanilj och kanel. Rör därefter ner creme fraiche.

3. Häll upp i fyra formar eller glas och låt stå kallt minst 3 timmar.

Klart!


Näringsvärde per portion
Kcal 313
Protein 2,5 g
Kolhydrater 2,7 g
Fett 33 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s