Ketokokboken dag 23: Mozartkulor

Mozartkulor – ännu ett måste på julen. De här kulorna blev rejält stora så det räcker med en. Men måste du så är det helt okej att ta två 😉

Mozartkulor 
10 st

Ingredienser
3 dl mandelmjöl
2 äggvitor
6 msk sukrin melis
10 knappa teskedar sockerfri nutella (jag använde Cavaliers)
80 g sockerfri mörk choklad (Jag använde Nellie Dellies)

Gör så här:
1. Klicka ut nutellan i tio lika stora klickar på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen någon timme, tills de stelnat.

2. Blanda mandelmjöl, äggvitor och sukrin melis. Ställ kallt i en kvart.

3. Ta ut den frysta nutellan ur frysen. Rulla dem snabbt mellan händerna för att jämna till dem lite. Det kommer inte att bli helt jämna bollar. Ta en bit mandelmassa och klä in nutellan i den. Gör tio lika stora kulor och ställ kallt en stund.

4. Smält chokladen. Doppa kulorna snabbt och låt sedan stelna på bakplåtspapper i kyl.

Klart!

  
Näringsvärde per kula
Kcal 129
Protein 3,7 g
Kolhydrater 3 g
Fett 11 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s