Tonfiskbiffar med parmesan

Ni vet när man har bråttom, noll inspiration och hyllorna gapar tomma där hemma? Då är detta receptet perfekt! Någon bortglömd tonfiskburk och ett ägg brukar ju alltid finnas i något skafferi. Du kan göra det här receptet på en burk tonfisk och ett ägg, eller två burkar tonfisk och ett ägg. Gör jag till flera väljer jag det senare alternativet men båda går lika bra. Med en burk till ett ägg blir det bara lite äggigare, men jag ställer mig inte och delar på äggen. =)

Tonfiskbiffar med parmesan
2 portioner

Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten (den mosiga salladsvarianten funkar bättre än de i bitar)
1 ägg
50 g parmesan
lite salt

Gör så här:
1. Lägg tonfisk i en skål. Blanda ner ägg och parmesan. Smaka eventuellt av med lite salt.

2. Värm en stekpanna med en rejäl klick smör. Forma biffar och stek på båda sidor tills de har fått fin färg.

Klart!

  
Näringsvärde per portion
Kcal 240
Protein 36,1 g
Kolhydrater 1,8 g
Fett 10 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s