Ketokalendern dag 20: Grönkålschips

Ojoj, nu vet jag vad jag ska äta nästa gång det är fredagsmys, nämligen grönkålschips! Jag köpte en liten påse med grönkål, 400 g, och gjorde två satser: en med salt och en med parmesan. Och de blev så krispiga och goda! Råkade dock tappa saltkaret ner i den med parmesan så den blev v ä l d i g t salt … Men min saltälskande sambo kommer nog att älska dem!

Grönkålschips
Ca 4 portioner

Ingredienser
400 g färsk grönkål
1 tsk salt
1 msk naturell olja
(50 g parmesan)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och bryt grönkålen i mindre bitar. Ta inte med den hårda stocken i mitten.

2. Lägg grönkålen i en stor skål och häll över olja och salt. Krama runt kålen med händerna tills allt har blivit täckt. Blanda eventuellt ner parmesan.

3. Sprid ut kålen tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Klart!

Tips!
Tycker du att chipsen inte blir krispiga nog? Ta ut dem ur ugnen och sprid ut dem på lite hushållspapper, som suger upp fettet. Sänk temperaturen på ugnen till 150 grader och sätt in dem en stund till.

  
Näringsvärden per portion (med parmesan)
Kcal 62 (109)
Protein 2 g (6 g)
Kolhydrater 5,5 g (6 g)
Fett 4 g (7 g)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s