Ketokalendern dag 19: Mörk chokladtryffel

Vem kan motstå en enkel god chokladtryffel? Inte jag i alla fall! De här du antingen göra i en form, låta stelna och rulla kulor av, hälla i små kakformar eller skära upp i bitar. Dekorera med nötter, flingsalt eller vänd dem i kakao!

Mörk chokladtryffel
20 bitar

Ingredienser
100 g sockerfri mörk choklad (använder Nellie Dellies)
45 g vispgrädde
1 msk fibersirap
1 tsk smör


Gör så här:
1. Hacka chokladen smått. Koka upp grädden. Ta från plattan och rör ner resten av ingredienserna så att du får en slät smet.

2. Häll upp i valfri form och dekorera gärna med lite nötter eller något annat gott. Ställ kallt ett par timmar. Skär upp i bitar eller rulla bollar av tryffeln. Servera dem rumstempererade.

Klart!


Näringsvärden per bit:
Kcal 37
Protein 0,3 g
Kolhydrater 0,8 g
Fett 3,3 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s