Ketokalendern dag 18: Lakritskola

Lakrits hör julen till, i alla fall om man frågar min dotter! Därför var jag såklart tvungen att baka något med lakrits i min kalender, och valet föll på kola. Enjoy!

Lakritskola
25 bitar

Ingredienser
50 g smör
0,5 dl sukrin melis eller annan sötning
4 msk fibersirap
1 msk kakao
1-1,25 tsk lakritspulver
0,75-1 tsk salt
Flingsalt

Gör så här:
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner fibersirap, kakao och sötning. Koka upp till 124 grader och ta från plattan.

2. Rör ner övriga ingredienser och smaka av. Olika sötningsmedel kräver olika doseringar och här kan du välja hur mycket sälta och lakritssmak du vill ha. Här gäller det att arbeta snabbt eftersom kolan tjocknar och gör det svårare att portionera ut.

3. Fördela i formar och strö över några flingor salt och lite extra lakritspulver. Förvara i kyl eller frys.

Klart!

 Näringsvärden per bit
Kcal 32
Protein 0,3 g
Kolhydrater 0,4 g
Fett 3 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s