Ketokalendern dag 13: Nutellabrownie

Om det är något recept i ketokalendern ni verkligen måste prova, this is it! Herregud, så god den är! Med bara några få ingredienser får du en riktigt chokladig, lyxig brownie.

Här har jag serverat en brownie som en stor bakelse att dela på! Formarna jag använt mig av är små springformar, 10 cm i diameter. Dela varje form på 2-3 bitar. På två blir det rejäla bitar! Eller grädda smeten i en avlång brödform och skiva i bitar.

Nutellabrownie
8-12 bitar

Ingredienser
360 g sockerfri Nutella/nötcrème (jag använde Cavaliers)
2 ägg
5-6 msk fibersirap gold
2 dl hasselnötsmjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till en jämn smet. Häll i en smord form som är bröad med hasselnötsmjöl.

2. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter (små formar) och ca 14-16 minuter för en större form. Kakan ska vara lös i mitten när du tar ut den. Låt svalna och ställ i kylskåp ett par timmar så att brownien får sätta sig.

Klart!


Näringsvärden per bit, 12 bitar (8 bitar)
Kcal 199 (299)
Protein 4 g (5,5 g)
Kolhydrater 6,5 g (10 g)
Fett 15 g (23 g)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s