Sockerfria marshmallows

Det ni ser på bild är förmodligen världshistoriens fulaste marshmallows. Jag hade tänkt spritsa dem men på något magiskt sätt så är spritsen aldrig där den ska vara! Och medan jag letade så började smeten att stelna, så till slut bröt jag bara små bitar av den. Jaja, huvudsaken är ju att den smakar bra och det gör den!

Marshmallows är perfekta till s’moores (tillsammans med t.ex. sega pepparkakor, kokoskakor eller mandelkakor), varm ketochoklad eller Rocky road.

Marshmallows
10-12 bitar

Ingredienser
2 gelatinblad
3 msk fibersirap clear
1 dl sukrin melis
0,25 dl vatten
(potatismjöl)

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Ta upp och krama ur vätskan.

2. Lägg fibersirap, sukrin melis och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka någon minut. Lägg ner gelatinbladen i den varma sockerlösningen och rör tills det löst upp sig.

3. Vispa massan med en elvisp eller i en bakmaskin i ca tio minuter. Ta upp degen, lägg den på bakplåtspapper och platta ut den, alternativt spritsa ut långa stänger. Arbeta snabbt, för den stelnar fort! Sätt in den i kylskåpet en stund tills den stelnat ytterligare och skär därefter i bitar. Pudra dem en aning med potatismjöl. Förvara väl förslutet, jag har mina i kylskåpet men de kan säkert vara i rumstemperatur också.

Klart!

Tips!
Tillsätt några droppar karamellfärg i smeten innan den vispas. Mot slutet kan du tillsätta lite smaksättning om du vill, t.ex. vaniljdroppar, mintdroppar, Stevia karamelldroppar och liknande.

  
Näringsvärden per bit, 10 bitar
Kcal 12
Protein 0,3 g
Kolhydrater 0,6 g
Fett 0 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s