Ketokalendern dag 11: Frusen saffranscheesecake 

Saffran hör ju julen till så det är klart att det måste vara med i ketokalendern! Den här cheesecaken har mycket smak av saffran och med en pepparkaksbotten gjord på receptet från dag 9, är den himmelskt god!

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten
5 portioner

Ingredienser
sega pepparkakor
20 g smör
150 g philadelphiaost
2 äggulor
2 äggvitor
1,5 dl vispgrädde
Ca 4-5  msk sukrin melis eller annan sötning
0,5 g saffran

Gör så här:
1. Smula pepparkakorna i en skål. Smält smöret och häll över. Använd en gaffel för att arbeta samman en deg. Fördela i fyra snapsglas.

2. Vispa philadelphiaost, äggulor, sötning och saffran. Vispa vitorna hårt och vänd ner. Vispa grädden och vänd ner. Smaka av för eventuell extra sötning. Häll blandningen över pepparkaksbottnen.

3. Ställ cheesecaken i frysen 3-4 timmar. Ta ut ca 30 min innan den ska ätas, eller låt den tina långsamt i kyl. Dekorera ev med lite smält sockerfri choklad och en dust kanel.

Klart!



Näringsvärden per portion
Kcal 280
Protein 6,5 g
Kolhydrater 2,6 g
Fett 27 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s