Blomkålsmos

Det här är inte ett substitut för potatismos, för det är faktiskt mycket godare! Plus att du slipper skala potatis. Äter du det tillsammans med en köttbit och en fet sås eller en klick smör kan du ta lite mindre portion (räkna på 6 portioner) och ändå bli mätt!

Blomkålsmos
5-6 portioner

Ingredienser
1 blomkålshuvud, ca 800 g utan blasten
50 g smör
1 dl crème fraiche
Salt, vitpeppar

Gör så här:
1. Skär eller bryt blomkålen i små buketter. Koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag.

2. Klicka ut smöret över den varma blomkålen. Mixa med en stavmixer och tillsätt crème fraiche och kryddor. Mixa slätt och smaka av. Har du ingen stavmixer kan du använda en potatispress eller elvisp men då blir det lite kornigare i konsistensen.

Klart!


Tips!
Ugnsgratinera moset genom att röra ner en äggula och spritsa ut moset i en gratängform. Strö eventuellt över lite ost och grädda mitt i ugnen på 200 grader tills moset har fått fin färg.

 
Näringsvärden per portion (5 portioner)
Kcal 175
Protein 4 g
Kolhydrater 5 g
Fett 15 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s