Dags att öppna lucka 4, som idag bjuder på en riktig liten godbit som baseras på receptet på fatbar kokos och kokos- och nötbräck (bara kolan). Har du dem redan i frysen är det alltså lätt att bara göra den lite lyxigare och lite smarrigare. Jag har valt att dela varje bar i två delar i det här receptet, alltså blir de lite mindre men dubbelt så många!
Jag använde vanlig vit choklad till topping. Dels för att jag inte hittat någon god sockerfri vit choklad, dels för att den chokladen jag hittade inte gick att smälta på ett bra sätt och dels för att det bara skiljer 7 g kolhydrater per 100 gram mellan sockerfri och vanlig. Du gör naturligtvis som du vill, men den lilla mängden man använder är försumbar enligt mig.
Kokosrutor med kola och vit choklad
18 stycken
Ingredienser
Botten
50 g fibersirap clear
45 g kokosolja
100 g kokosflingor
30 g smör
1,5 dl mandelmjöl
Topping
25 g smör
0,25 dl sukrin melis eller annan sötning
2 msk fibersirap
0,25 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Smält kokosoljan i en bunke i micron. Rör ner resten av ingredienserna och knåda ihop till en smidig deg.
2. Platta ut degen på ett bakplåtspapper. Ställ kallt medan du förbereder toppingen.
3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner sötning, fibersirap och vispgrädde. Låt koka till 124 grader.
4. Häll kolan direkt på kokosrutorna. Strö över solrosfrön. Ställ att stelna i kyl ett par minuter.
5. Smält den vita chokladen försiktigt i micron. Häll över kokosrutorna, låt stelna och skär sedan i bitar. Dekorera eventuellt med lite smält mörk choklad för extra snygg effekt!
Klart!
Näringsvärden per styck
Kcal 131
Protein 2 g
Kolhydrater 2,8 g
Fett 12 g