Kycklingpizza

Pizza på en torsdagskväll, varför inte? Satsa på rejält med god topping och mycket ost, så får du en pizza som mättar länge!

Kycklingpizza
3 portioner

Ingredienser
Pizzadeg:
4 ägg
0,7 dl matlagningsgrädde
100 g Grana padano eller parmesan
3 msk fiberhusk

Topping:
2 msk tomatpuré
2 msk lättsockrad ketchup
250 g kycklingfilé eller grillad kyckling
150 g riven ost


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Sikta ner fiberhusken under kraftig omrörning och rör till en jämn smet. Låt svälla i 5 minuter.

3. Använd en blöt sked för att platta ut degen på plåten. Blöt skeden med jämna mellanrum så går det lätt. Degen ska vara ungefär 0,5 cm tjock.

4. Baka pizzabottnen i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna några minuter.

5. Blanda ihop tomatpuré och ketchup. Bred ut över pizzabottnen. Fördela kycklingbitarna ovanpå och strö över ost.

6. Baka i ugnen tills osten smält och fått fin färg. Servera tillsammans med lite färska kryddor och tomat.

Klart!


Näringsvärden per portion
Kcal 562
Protein 51 g
Kolhydrater 6 g
Fett 35 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s