Kostråd från 1880

Fick denna bild skickad till mig av pappa. Tänk att man redan 1880 visste hur diabetes skulle behandlas! Sedan hände något som gjorde att kostråden gick helt åt helvete.

Ketogen kost är en lite striktare variant av lchf kan man säga. Väldigt användbar vid epilepsi (och nu även bipolaritet eftersom bipolära ofta äter EP-medicin så har man sett ett samband där!), diabetes typ 1 och 2, hjärt- och kärlsjukdomar, demens och tom Parkinson. Och PCOS, som jag blivit helt symtomfri från! Jag har läst in mig på mycket forskning om det och visste ni att det inte finns en enda forskning som tyder på att mättat fett skulle vara farligt? Det är en myt som hänger kvar sen 70-talet, på studier gjorde på människor som åt mycket spannmål OCH mättat fett och då skyllde man genast på det mättade fettet.

Alla studier gjorda på lågkolhydratkost och mättat fett visar bara på ökade hälsovinster, bättre blodsocker, kolesterol och minskade sjukdomssymtom. Diabetes typ 2 kan helt reversera, typ 1 kräver mindre insulin, epilepsipatienter kan bli helt symtomfria och slippa mediciner helt (kolla varbergaren som utvecklade ketonix). Det var en studie som skapade stora rubriker för några veckor sedan, att lågkolhydrat och mättat fett skulle vara farligt. Men granskade man den närmare såg man att den handlade om 20 personer i 2 (!) veckor och att de åt 30% kolhydrater, vilket inte alls är lågkolhydratkost. Där räknar man ju normalt 5% som gräns! Det är jätteintressant att läsa in sig på det, skulle kunna babbla hur mycket som helst om det. Man blir ju så upprörd över hur kostråden ser ut, särskilt för diabetiker. Men, det är inte så konstigt med tanke på hur köpt samhället är. När vi var hos dietisten med min mellanpojke satt det planscher från AXA på väggen …

Sedan är det lite skrattretande att läsa hur diabetes uppstår, men det är en annan sak haha!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s