Ketokalendern dag 2: Kokos- och nötbräck

I dagens lucka hittar vi en kokos- och nötbräck. Jag serverade den tillsammans med en chokladpudding från Nije som jag blandat ut med vispad grädde, kakao, gelatin och en nypa salt. Tanken var att den skulle bli fastare, men det blev den inte, däremot uppfettad och det är ju bra! Får använda lite mer gelatin nästa gång tror jag.

Kokos- och nötbräck
14 bitar

Ingredienser
50 g smör
1/2 dl sukrin melis eller annan sötning
4 msk fibersirap
1/2 dl vispgrädde
30 g kokosflingor
40 g salta jordnötter
Flingsalt

Gör så här:
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner sötning, fibersirap och vispgrädde. Låt koka till 130 grader för seg kola och 160 grader för hård bräck.

2. Ta kastrullen från plattan. Rör snabbt ner kokoschips och jordnötter. Arbeta fort så att inte kolan skär sig eller hinner stelna. Platta ut på bakplåtspapper. Strö över en nypa flingsalt och låt stelna i kyl. Bryt eller skär i bitar eller stänger.

Klart!


 Näringsvärden per bit
Kcal 93
Protein 1 g
Kolhydrater 1 g
Fett 8,5 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s