Ketokalendern dag 1: pepparkaksbollar med salt crunch

Vi startar igång Ketokalendern med ett smarrigt recept på pepparkaksbollar! Dessa är en blandning av juliga smaker, sött och knaprigt salt. Jag gillar tuggmotståndet som nötterna ger. Tål du inte jordnötter kan du använda andra nötter, gärna saltade. Annars kan du rulla dem i kanel!

Pepparkaksbollar med salt crunch
7 st

Ingredienser 
30 g smör
10 g (1 tsk) kokosolja
2 dl mandelmjöl
1-2 msk sötning
1 rågad tesked pepparkakskryddor
10 g salta jordnötter
kanel och en nypa salt

Gör så här:
1. Lägg smör, kokosolja, mandelmjöl och pepparkakskryddor i en skål. Knåda till en deg. Smaka av med sötning. Ställ in i kylen i ca 15 minuter, eller i frysen i 5 minuter.

2. Hacka nötterna i grova bitar. Lägg i en djup tallrik och strö över rikligt med kanel och en nypa salt. Blanda.

3. Rulla bollar av degen och täck dem med nöthacket. Tryck till ordentligt för att få det att fastna. Förvara i lufttät burk i kyl.

Klart!
IMG_2800

Näringsvärden per boll
Kcal 113
Protein 2 g
Kolhydrater 0,8 g
Fett 11 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s