Carb nite

Jag har ju kört carb nite nu i ett par veckor. Det innebär att man äter mer kolhydrater, snabba kolhydrater, en kväll varannan vecka efter att man har kört ett hårt träningspass. Det passar mig bra eftersom det är tillräckligt sällan för att jag inte ska trilla dit och käka godis halva veckan, men tillräckligt ofta för att jag inte ska bli helt knäpp och inte kunna unna mig något alls. För jag gillar socker, det gör jag. Problemet är ju att jag gillar det lite för mycket. Men nu är jag en kolhydratsnjutare istället för kolhydratsmissbrukare.

Men hur påverkar det ketosen? Ganska mycket skulle jag vilja säga, även om jag kommer tillbaka till den relativt snabbt. Om jag har fläskat på riktigt ordentligt (som på Halloween, urk) tar det cirka 3 dagar innan jag är tillbaka och då får jag kämpa för det. Äter jag en bit tårta eller lite godis så går det mycket fortare, då kan jag vara tillbaka på kvällen dagen efter.

Men vikten då? Ja, jag har ju de där sista envisa 2,5-3 kilona som jag vill gå ner. Visst kan mina carb nites påverka detta och hade jag bara varit i ketos hela hela tiden så hade jag säkert varit där redan. Men jag skyndar långsamt. Och jag är nyfiken på om carb nites faktiskt kan vara bra för kroppen. Martina Johansson beskriver det vetenskapligt här. Det är lite för invecklat för att jag ska kunna förklara för er, men rent tekniskt borde det funka! Jag tror bara att jag har lite för mycket vaddering kvar på kroppen för att det ska synas, haha!

För att inte överäta funkar det bäst om jag har bestämt mig redan innan för vad jag ska äta. Idag blev det två saffranssnäckor med vit choklad (passar på att baka en dag då jag får äta!) och tre Lindt-kulor. Sedan blev det lite mer idag, barnen hade plockat godis som de inte åt upp och genast var jag där och plockade till mig, fastän det inte ens var godis jag tyckte om! Gammalt beteende som sitter i, tyvärr, men det var ändå inte så farligt. I can live with that.

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s