Rödkålsgratäng 

När mannen köper hem rödkål istället för vitkål, ja då får det bli rödkålsgratäng istället för vitkålsgratäng!

Och oh my, vad gott det var! Jag använde mycket cayennepeppar och paprikapulver för riktigt mycket sting. Den här gratängen är så mycket godare än potatisgratäng och passar utmärkt till en bit kött eller kyckling.

Rödkålsgratäng
4 portioner

Ingredienser
1/2 litet kålhuvud, ca 350 g
2 vitlöksklyftor
20 g smör att steka i
150 g vispgrädde
100 g creme fraiche
Salt, peppar, cayennepeppar och paprikapulver
80 g riven ost


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kålen och strimla den i centimetertjocka

2. Stek den i smör tills den har mjuknat något. Pressa ner vitlöken i pannan. Salta. Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra ihop i ca 6-8 minuter.

3. Smaka av med kryddorna. Lägg kålen i en ugnsfast form. Strö över ost och grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter, tills osten fått fin färg och kålen blivit mjuk men fortfarande har tuggmotstånd kvar.

Klart!


Näringsvärden per portion
Kcal 362
Protein 7,4 g
Kolhydrater 6,8 g
Fett 34 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s