Fetaoströra med vitlök och persilja

Man kan ju variera med olika sorters ostar på äggfastan och det gjorde jag idag och valde att mixa ihop en krämig fetaoströra. Den fick mycket sting av vitlök, men du kan naturligtvis ta mindre om du vill lukta lite bättre 😉 Äter du den som ett litet tillbehör så kan du räkna med fler portioner, men för enkelhetens skull har jag räknat på fyra.

Fetaoströran är god till både omelett, kex, kött, kyckling och fisk. På sommaren passar den alldeles utmärkt till en bit grillat!

Fetaoströra med vitlök och persilja
4 portioner

Ingredienser
175 g avrunnen feta- eller salladsost
60 g cream cheese
2 vitlöksklyftor
Några kvistar persilja
Salt

 

Gör så här:
1. Lägg fetaost och cream cheese i en skål. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Mixa allting till en slät massa.

2. Tillsätt ett par kvistar persilja och salt. Mixa blandningen och smaka av.

Klart!


Näringsvärden per portion
Kcal 135
Protein 9 g
Kolhydrater 1,6 g
Fett 10,5 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s