Pumpapuré

Idag hade jag tänkt att göra en sockerfri pumpapaj av pumporna vi skar ut till Halloween. Men så var grädden slut här hemma, så jag gjorde bara en puré av det. Nu står den i kylen och inväntar bättre tider. Får se vad jag hittar på att göra av den i veckan. Antingen paj, soppa, gröt eller bröd. Kolhydratsmängden för hela satsen pumpapuré är ganska hög, men tanken är ju att den ska användas i någon maträtt eller bakverk och då blir det inte särskilt mycket per portion.

Här kommer i alla fall recept och näringsvärden på purén!

Pumpapuré

Ingredienser
350 g pumpa

Gör så här:
1. Lägg pumpaköttet i en stor kastrull. Har du stora bitar av pumpa kan du skära det till mindre. Låt koka i ca 20 minuter tills pumpan har blivit mjuk.

2. Häll av vattnet och spara det. Mixa sedan pumpan i en matberedare. Späd med kokvattnet till önskad konsistens. Låt svalna och förvara därefter i kyl. Pumpapurén kan användas till en mängd olika rätter och bakverk. Pumpa har inte särskilt mycket smak och är därför väldigt tacksamt att krydda.

Klart!

  
Näringsvärden
Kcal 91
Protein 3,5 g
Kolhydrater 22,7 g
Fett 0,3 g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s